Wat is de beste chlorella?

Kom alles te weten over de beste chlorella

Er zijn vele soorten chlorella soorten, maar wat is nu de beste. In deze blog zullen wij meer toelichting geven over waarom Sun Chlorella (S.C.A.)  uitstekende kwaliteitsproducten levert.

Wat is chlorella?

Chlorella is een kleine groene zoetwater alg die al ruim 540 miljoen jaar bestaat en beschikt over een harde celwand. Deze celwand zorgt voor bescherming. Het stofje chlorofyl zorgt voor de groene kleur en omdat het de alg enkel voorkomt in zoetwater bevat het nagenoeg geen jodium of zout. Wereldwijd wordt chlorella toegevoegd aan het dagelijks voedingspatroon, dit komt omdat de alg beschikt over een zeer hoge voedingswaarde. Zo bevat het veel vitamine D, dat zeer belangrijk is voor gezonde botten, spierfuncties en het immuunsysteem. Daarnaast bevat het ook veel vitamine B12, dat bijdraagt aan de vermindering van vermoeidheid.

Welke soorten chlorella zijn er?

Er zijn vele soorten chlorella, de bekendste zijn de Chlorella vulgaris en Chlorella Pyrenoidosa. Beide zitten vol met essentiële voedingsstoffen, maar onderzoek heeft aangetoond dat de Chlorella Pyrenoidosa een hogere concentratie aan vitaminen en aminozuren bevat dan de chlorella vulgaris. Daarnaast bevat het ook een hogere concentratie aan het unieke Chlorella Growth Factor (C.G.F). Veel gezondheidsexperts van Bernard Jensen tot dr. Mark Druncker zien C.G.F. als het belangrijkste aspect van de kleine groene alg. Het biedt een krachtige ondersteuning voor vernieuwing van weefsel en het immuunsysteem.

De producten van S.C.A. worden gemaakt met de Pyrenoidosa alg en beschikken dus over een hoge concentratie C.G.F.

Hoe wordt chlorella gekweekt?

Met het oog op zuiverheid te garanderen kweken veel fabrikanten de chlorella in gesloten tanks. Het is gemakkelijker om zo de zuiverheid te garanderen, maar men verliest dan één van de meest belangrijke factor als het gaat om de voedingswaarde, namelijk zonlicht. Dit komt omdat de eerder beschreven C.G.F. wordt aangemaakt bij fotosynthese. Door het cultiveren in de buitenlucht zorgt Sun Chlorella ervoor dat de alg genoeg zonlicht krijgt en dus een hogere concentratie aan C.G.F.

S.C.A. wordt gekweekt met puur zuiver bronwater uit de bergen in grote buiten vijvers. Om de zuiverheid te garanderen en kwaliteit te handhaven wordt de alg zorgvuldig gecontroleerd tijdens de teelt en na de oogst.

Hoe wordt de chlorella celwand verpulverd?

Zoals eerder beschreven beschikt de chlorella over een harde celwand. Ons lichaam beschikt helaas niet over een enzym dat deze celwand kan doorbreken. Daarom moet de celwand verpulverd. Veel merken maken gebruik van een gebroken celwand, maar dit zorgt in sommige gevallen er voor dat maar 50% van de celwand is gebroken. Dit zorgt ervoor dat het lichaam niet optimaal van de voedingsstoffen kan profiteren. Sun Chlorella daarentegen maakt gebruik van het DYNO®-MILL, dit is effectiever dan een ‘gebroken celwand’, omdat de DYNO®-MILL ervoor zorgt dat maar liefst 95% van de celwand wordt verpulverd. En dit zonder toevoeging van hitte, chemicaliën en andere schadelijke stoffen.

 

Gebroken celwanden van andere chlorellamerken.
Laten zien dat de celwand niet gebroken is, waardoor de voedingsstoffen niet ideaal kunnen worden opgenomen.

Wat is het verschil met spirulina?

Het zijn beide natuurlijke algen, maar spirulina is blauwgroen van kleur. De voornaamste verschillen zijn dat chlorella het rijkst is aan chlorofyl van alle organismen op aarde, alleen leeft in zoetwater en het bevat veel B-vitaminen, waaronder foliumzuur en B12.  Het is dus niet hetzelfde als spirulina.

Whole foods vs Synthetische voedsel

Voedingsstoffen zijn van levensbelang voor de mensheid. voor een optimale gezondheid vraagt het lichaam een enorme variatie aan vitaminen en aminozuren. Veel artsen zijn het erover eens dat de makkelijkste manier om deze voedingsstoffen binnen te krijgen is het nuttigen van natuurlijke ”whole foods”.

Whole foods, zoals Sun Chlorella ‘A’ bevatten een breed scala van voedingsstoffen en zijn perfect ontworpen door de natuur. En zorgt ervoor dat het lichaam efficiënt de voedingsstoffen kan opnemen.

Synthetische voedselsupplementen zijn vaak ontworpen om slechts  één of twee functies te verbeteren. Ook claims zoals ‘natuurlijk’ of ‘organisch’ beteken niet altijd dat producten vrij zijn van synthetische ingrediënten. Vaak worden producten gemengd met voedingsmiddelen die synthetische vitaminen bevatten.

S.C.A. wordt kweekt in zorgvuldig geselecteerde locaties om zo de blootstelling aan zonlicht te maximaliseren voor de productie van CGF en om de zekerheid van de luchtkwaliteit en bronwater te garanderen.

Benieuwd naar de kracht van de S.C.A. producten? Bestel ze dan in onze webshop en merk het verschil aan kwaliteit!

 

MELD U AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF EN ONTVANG 10% KORTING

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op uw volgende Sun Chlorella bestelling. Klik hier om u in te schrijven!