Vetzuren: De kracht van omega 3

Vetzuren zijn één van de belangrijkste voedingsstoffen voor ons lichaam. In deze blog gaan wij dieper in op Omega 3-vetzuren.

Wat zijn vetzuren?

Ons lichaam heeft iedere dag vetten nodig uit onze voeding. Bij vetten denken de meeste mensen aan slechte vetten, transvetzuren. Maar niet alle vetten zijn slecht voor ons lichaam. Sterker nog vetten zijn nodig voor een goede opname van vetoplosbare vitamines. Enkele voorbeelden zijn vitamine A, D, E en K. Het is met name van belang dat wij niet teveel slechte vetten nuttigen, dit zijn de transvetzuren. Het is belangrijk dat wij onverzadigde vetzuren binnenkrijgen, zoals Omega-3 vetzuren.

Welke vetzuren zitten in Omega 3?

De vetzuren in de Omega-3-familie zijn alfalinoleenzuur (ALA), eicosapentaeenuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). EPA en DHA zitten voor in vis en schaal- en schelpdieren, maar kunnen ook uit andere voedingsmiddelen worden gehaald.

Gezondheidseffecten Omega 3 vetzuren

DHA en EPA vetzuren spelen een rol in het ondersteunenen van het hart. DHA is daarnaast een zeer belangrijke bouwsteen voor de hersenen en draagt bij tot de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen.

Voeding

ALA is een essentieel vetzuur. Dit betekent dat het lichaam dit vetzuur zelf niet kan maken, waardoor het dus uit voeding gehaald dient te worden.

ALA komt vooral veel voor in lijnzaadolie en raapzaadolie. Daarnaast komen er ook kleine hoeveelheden in vlees en groene bladgroenten. Viscapsules en krillolie bevatten ook veel omega 3 vetzuren.

Omega 3 suppletie

Veel mensen krijgen een tekort aan omega vetzuren binnen uit de gewone voeding, daarom bestaan er ook suppletie.

Bij Ogystal kunt u terecht voor u Omega-3 suppletie. Bijvoorbeeld de Beyuna Omega 3, rijk aan hoogwaardige en zuivere visolie. Bevat DHA en EPA. DHA is een belangrijke bouwsteen voor de hersenen en DHA en EPA draagt bij aan de normale werking van het hart.

Beyuna OMEGA 3 bestellen? Klik onderaan dit bericht om het product te bestellen om op onze website te bestellen of klik hier voor de webshop van Beyuna.