0

Waar kunnen we je mee helpen?

Hoe dien ik een aanvraag in?

Een aanvraag kan worden ingediend via ons Artemis Portaal. Hierin kunt u met alle gemak onderzoeken aanvragen, bijhouden en de resultaten ontvangen in één makkelijk te gebruiken portaal. Een account aanmaken is simpel en kan door elke behandelaar aangevraagd worden.

Klik hier om een account aan te vragen voor ons portaal.

Waarom gaat mijn uitslag naar de behandelaar?

Als u ervoor kiest om een onderzoek via uw behandelaar aan te vragen, zullen de resultaten altijd via de behandelaar gaan. Zodra de behandelaar de resultaten met u besproken heeft óf toestemming geeft om deze te versturen, zullen wij de resultaten ook naar u kunnen toesturen.

Naar welk prikpunt kan ik voor bloedafname?

Er zijn verschillende prikpunten in Nederland waar u een bloedafname kunt laten uitvoeren. Op deze pagina vind u een lijst van onze prikpunten.

Is het verplicht om via een arts/behandelaar een onderzoek aan te vragen?

De onderzoeken die beschikbaar zijn in de webshop zijn aan te vragen zonder een arts of behandelaar. Wel raden wij altijd aan om vragen over de resultaten te bespreken met een behandelaar.

Waarom zijn niet alle onderzoeken op de webshop beschikbaar?

Om onze webshop zo gebruiksvriendelijk te maken zijn sommige onderzoeken niet beschikbaar zonder een behandelaar. De reden hiervoor is de complexiteit van sommige resultaten. Indien er interesse is om een onderzoek toe te voegen aan de webshop zullen we dit altijd overwegen.

Hoe kan ik via mijn behandelaar een onderzoek aanvragen?

Als u een onderzoek wilt aanvragen via uw behandelaar moet de behandelaar dit zelf aanvragen. Dit kan hij of zij doen via ons speciale Artemis Portaal of via de mail info@artemislab.nl.

Klik hier om naar de Artemis Portaal te gaan.

Wat moet ik doen als ik vragen heb over mijn uitslag?

Helaas mogen wij als laboratorium alleen informatie over de onderzoeken verstrekken. Inhoudelijke vragen, adviezen of behandelplannen worden niet door ons in behandeling genomen. Hiervoor dient u contact op te nemen met uw behandelaar.

Kan ik als ik niet woonachtig ben in Nederland ook een analyse aanvragen

Via onze webshop kunt u ook in het buitenland gemakkelijk een onderzoek aanvragen, zolang u beschikt over een van de betaalmogelijkheden.

Hoe stuur ik het materiaal terug?

Het materiaal kunt u samen met het formulier in de voorgefrankeerde envelop doen. Deze kan zo de brievenbus in. U kunt ook kiezen om het materiaal bij ons laboratorium af te leveren. Dat kan op het volgende adres:

Pro Health Medical
Pannenweg 313
6031RK Nederweert

Afgeven bij een PostNL punt is ook een mogelijkheid.

Hoe vraag ik een testkit aan?

Een analyse is voor particulieren alleen te koop via de webshop. U krijgt een testkit thuisgestuurd met alle benodigde materialen voor de afname. Indien u een analyse niet via de webshop wilt bestellen dient de aanvraag via een behandelaar te gaan.

Mocht je nog vragen hebben neem gerust contact met ons op